Bajussz és a szakáll a férfiasság jelképe


Nem olyan régen még furcsán tekintettek azokra a férfiakra, akik odafigyeltek magukra, az arcszőrzetük megfelelő ápolására. Szerencsére ez az idő már tovatűnt. A férfifodrászatokat a barber shoppok váltották le, amelyek egyre nagyobb számban jelennek meg. A férfiak is ugyanis felfedezték a megfelelő ápolás varázsát, amely már nemcsak a bőrre és a hajra értendő, hanem az arcszőrzetre is, amely speciális odafigyelést érdemel.

 

 

 

Tudod, milyen törődést igényel és mire van szükséged a megfelelő ápoláshoz? Még az is lehet, hogy rádöbbensz, hogy nem is kell elmenned egy barber shop-ba, mert otthonodban, kényelmesen is képes vagy a megfelelő ápolást biztosítani arcszőrzetednek. ;-)

 

Az elsőszámú szabály a rendszeresség, mégpedig ha lehet a mindennapi ápolás. De ez nem azt jelenti, hogy a szakállunkat egyszerűen megmossuk samponnal, mint a hajunkat. Az arcszőrzetnek ugyanis más a sűrűsége és a vastagsága, ezért a tökéletes ápolás érdekében használj speciális, erre a célra kifejlesztett kozmetikumokat.

Samponok és kondicionálók

 

A szakáll viszonylag „megbízhatóan” magához vonzza a szennyeződést, az elhalt bőrt, élelmiszert vagy az alkalmazott termékek maradványait, ezért ügyelj a tisztításra! Hetente néhányszor alaposan tisztítani kell. Megszabadulhatsz a szennyezédéstől, ugyanakkor kellemesen illatos lesz az arcszőrzeted, amit a párod biztosan nagyra értékel majd. ;-) Például a fás illatjegyek, mint például a cédrus igencsak kellemes.

Egy JÓTANÁCS tőlünk: A rendszeres fésülést se felejtsd ki a napi rutinból, hiszen a jó szakálfésűvel vagy kefével kordában tarthatod a rakoncátlan szakállat. ;-)

A kondicionáló alkalmazása ugyanolyan fontos az arcszőrzetnél, mint amilyen jelentőséggel bír a hajápolásnál. A legtöbb ilyen készítmény az arcszőrzet ápolására is alkalmas. A kondicionálók kevesebb olajat tartalmaznak, így ha nem vagy a zsíros filmréteg rajongója, akkor biztosan értékelni fogod.

Ápoló olajok és balzsamok

 

Uraim, gyakran azt hallják kedvesüktől, hogy „ez nagyon bök”? Nos akkor a bajusszápoló olaj a megfelelő megoldás az Ön számára! Puhítja és hidratálja az arcszőrzetet, valamint a növekedő szőrszálak viszketését és mérsékelni tudja. Fényessé varázsolja az arcszőrzetet anélkül, hogy zsíros réteget alkotna rajta, valamint nem utolsó sorban táplálja a szőrszálakat és az arcbőrt is.

Ha az olajok nem megfelelőek számodra, mert stabil megjelenést szeretnél a szákálladnak, akkor válaszd az ápoló balzsamot. A wax alkalmazható hajápolásra és szakállápolásra egyaránt. Alkalmazása után megfelelően formálhatod az arcszőrzeted. Ezen túlmenően pedig éppolyan, mint az olaj: hidratálja és táplálja a szőrszálakat, így meggátolja a töredezést és serkenti a növekedést.

 

A bajusz ápolásához hozzá tartozik a rendszeres nyírás és formázás is. Ezt kényelmesen otthonodban te is elvégezheted, vagy felkereshetsz erre szakosodott szalonokat is. A megfelelően ápolt arc ugyanis már rég nem a jó anyagi háttérrel rendelkező férfiak kiváltsága, hanem fokozatosan a férfiak mindennapi rutinjává vált.

És ne feledkezzünk meg róla, hogy milyen jól érezzük magunkat, ha rászánunk pár percet saját magunra, a megfelelő ápolásunkra.

Barber kozmetika

Cédrus, bergamott és fenyő illatú szakállápoló olaj (Beard Oil)
beviro
Cédrus, bergamott és fenyő illatú szakállápoló olaj (Beard Oil)
2023.04.03.-ig az átvételi ponton
Átlátszó borotvazselé (Invisible Shaving Gel)
beviro
Átlátszó borotvazselé (Invisible Shaving Gel)
2023.04.03.-ig az átvételi ponton
Szakállbalzsam jojobaolajjal (Beard Balm) 65 ml
Percy Nobleman
Szakállbalzsam jojobaolajjal (Beard Balm) 65 ml
2023.04.03.-ig az átvételi ponton
Bajuszviasz Barberism (Moustache Wax) 15 ml
Captain Fawcett
Bajuszviasz Barberism (Moustache Wax) 15 ml
2023.04.03.-ig az átvételi ponton