Bajussz és a szakáll a férfiasság jelképe

Nem olyan régen még furcsán tekintettek azokra a férfiakra, akik odafigyeltek magukra, az arcszőrzetük megfelelő ápolására. Szerencsére ez az idő már tovatűnt. A férfifodrászatokat a barber shoppok váltották le, amelyek egyre nagyobb számban jelennek meg. A férfiak is ugyanis felfedezték a megfelelő ápolás varázsát, amely már nemcsak a bőrre és a hajra értendő, hanem az arcszőrzetre is, amely speciális odafigyelést érdemel.

 

 

 

Tudod, milyen törődést igényel és mire van szükséged a megfelelő ápoláshoz? Még az is lehet, hogy rádöbbensz, hogy nem is kell elmenned egy barber shop-ba, mert otthonodban, kényelmesen is képes vagy a megfelelő ápolást biztosítani arcszőrzetednek. ;-)

 

Az elsőszámú szabály a rendszeresség, mégpedig ha lehet a mindennapi ápolás. De ez nem azt jelenti, hogy a szakállunkat egyszerűen megmossuk samponnal, mint a hajunkat. Az arcszőrzetnek ugyanis más a sűrűsége és a vastagsága, ezért a tökéletes ápolás érdekében használj speciális, erre a célra kifejlesztett kozmetikumokat.

Samponok és kondicionálók

 

A szakáll viszonylag „megbízhatóan” magához vonzza a szennyeződést, az elhalt bőrt, élelmiszert vagy az alkalmazott termékek maradványait, ezért ügyelj a tisztításra! Hetente néhányszor alaposan tisztítani kell. Megszabadulhatsz a szennyezédéstől, ugyanakkor kellemesen illatos lesz az arcszőrzeted, amit a párod biztosan nagyra értékel majd. ;-) Például a fás illatjegyek, mint például a cédrus igencsak kellemes.

Egy JÓTANÁCS tőlünk: A rendszeres fésülést se felejtsd ki a napi rutinból, hiszen a jó szakálfésűvel vagy kefével kordában tarthatod a rakoncátlan szakállat. ;-)

A kondicionáló alkalmazása ugyanolyan fontos az arcszőrzetnél, mint amilyen jelentőséggel bír a hajápolásnál. A legtöbb ilyen készítmény az arcszőrzet ápolására is alkalmas. A kondicionálók kevesebb olajat tartalmaznak, így ha nem vagy a zsíros filmréteg rajongója, akkor biztosan értékelni fogod.

Ápoló olajok és balzsamok

 

Uraim, gyakran azt hallják kedvesüktől, hogy „ez nagyon bök”? Nos akkor a bajusszápoló olaj a megfelelő megoldás az Ön számára! Puhítja és hidratálja az arcszőrzetet, valamint a növekedő szőrszálak viszketését és mérsékelni tudja. Fényessé varázsolja az arcszőrzetet anélkül, hogy zsíros réteget alkotna rajta, valamint nem utolsó sorban táplálja a szőrszálakat és az arcbőrt is.

Ha az olajok nem megfelelőek számodra, mert stabil megjelenést szeretnél a szákálladnak, akkor válaszd az ápoló balzsamot. A wax alkalmazható hajápolásra és szakállápolásra egyaránt. Alkalmazása után megfelelően formálhatod az arcszőrzeted. Ezen túlmenően pedig éppolyan, mint az olaj: hidratálja és táplálja a szőrszálakat, így meggátolja a töredezést és serkenti a növekedést.

 

A bajusz ápolásához hozzá tartozik a rendszeres nyírás és formázás is. Ezt kényelmesen otthonodban te is elvégezheted, vagy felkereshetsz erre szakosodott szalonokat is. A megfelelően ápolt arc ugyanis már rég nem a jó anyagi háttérrel rendelkező férfiak kiváltsága, hanem fokozatosan a férfiak mindennapi rutinjává vált.És ne feledkezzünk meg róla, hogy milyen jól érezzük magunkat, ha rászánunk pár percet saját magunra, a megfelelő ápolásunkra.

Barber kozmetika

Cédrus, bergamott és fenyő illatú szakállápoló olaj (Beard Oil)
-11 %
beviro
Cédrus, bergamott és fenyő illatú szakállápoló olaj (Beard Oil)
már holnapután Önnél
Szakállbalzsam jojobaolajjal (Beard Balm) 65 ml
Előnyös
Percy Nobleman
Szakállbalzsam jojobaolajjal (Beard Balm) 65 ml
már holnapután Önnél
Bajuszviasz Barberism (Moustache Wax) 15 ml
Előnyös
Captain Fawcett
Bajuszviasz Barberism (Moustache Wax) 15 ml
már holnapután Önnél