Csak jól érezte magát és egyszerre csak Csehország egyik legsikeresebb webshop-tulajdonosok egyike lett

Tudják, kinek köszönhető, hogy olvashatják a fashion story-kat, avagy a divattörténeteinket? Hogy ki ált a webshopunk bölcsőjénél? Engedjék meg, hogy bemutassam a Vivantis alapítóját – Martin Rozhoň urat :)​​​​​​-​

A celostnimedicina.cz és a prozdravi.cz weboldalakkal kezdte és tizennyolc év alatt egy milliárdos vállalkozást hozott létre, amely az év minden napján azt kínálja nekünk, amire éppen szükségünk van: a kézitáskától kezdve egészen a parfümökig. Ennek az útnak a kezdete kicsit úgy hangzik, mint egy amerikai film. Húszévesen, főiskolai hallgatóként kezdte, és az első küldeményeket a nappaliban csomagolta be. Ő a marketinggel és a programozással foglalkozott, édesanyja az árut szerezte be és csomagolta, a nagymama pedig a szállítóleveleket töltötte ki.

Hogy hogyan jutott el az étrend-kiegészítők árusításától a parfümökig és a kozmetikai termékekig? Azon gondolkodott, hogy még mit nem árusítanak az interneten… Ezért választotta a parfümöket. Ki vásárolna parfümöt anélkül, hogy megszagolná? Ezen kívül a méretük is előnyös volt. Könnyedén elfértek a polcokon egy rögtönzött raktárban - a hálószobában.

Boss No. 6 Bottled - borotválkozás utáni víz
Előnyös
Hugo Boss
Boss No. 6 Bottled - borotválkozás utáni víz
már holnapután Önnél
Acqua Di Gio Pour Homme - EDT
Bestseller
Giorgio Armani
Acqua Di Gio Pour Homme - EDT
már holnapután Önnél

Amikor valami véget ér, mindig kezdődik valami új

 

Martin Rozhoň az utóbbi évben eladta a Vivantis-t a Mall Group csoportnak. „Vivantis a gyermekem, aki felnőtté vált és eljött az ideje, hogy elengedjem a kezét és hagyjam, hogy kilépjen a nagyvilágba,“ ezekkel a szavakkal magyarázza a Vivantis eladását. „Ha már nem leszek tagja a Vivantis-nak, akkor is a részem marad. Követni és támogatni fogom akár külsősként is,“ tette hozzá.

Az üzleti világból azonban nem vonult ki teljesen. Jelenleg startup-okkal foglalkozik, vagyis újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozásokkal. „Azzal, hogy már egyszer átmentem ezen, sokkal előrelátóbb vagyok. Van mit adnom nekik és jól esik, hogy segíthetek“ - világosít fel új tevékenységéről. Az egyiknek éppen a Vivantis-hoz van köze. Elsősorban az online projektekbe fektet be, de megkereste már olyan startup is, amely a rák ellenszerét kutatja. Ez ugyanis összefügg egy olyan termékkel, név szerint az OVOSAN-nal, amelyet már a kezdetektől éppen a prozdravi.cz weboldalon árusítanak. "Ha egyáltalán nem ismerném a terméket, akkor nagy valószínűséggel nem mentem volna bele”- tette hozzá.

Egyébként tudják, hogy mit jelent valójában a Vivantis fantázianév? Az inspirációt egy latin szó adta, ez a szó pedig a viva, amelyet dicsőségnek fordítunk. Tehát mondhatjuk, hogy a Vivantis tulajdon képen egyfajta ünneplés. :) Nemsokára a Rozhoň családnak is lesz oka az ünneplésre. Háromtagú családjuk, ugyanis nemsokára egy újabb fővel bővül. Az új jövevényt legjobban Martin kislánya, Rozárka várja.

Ezüst fülbevaló cirkónium kővel Angel Wings 5218 00
Preciosa
Ezüst fülbevaló cirkónium kővel Angel Wings 5218 00
már holnapután Önnél
Eternity - EDP
Akár -9 %
Calvin Klein
Eternity - EDP
már holnapután Önnél
Ezüst nyaklánc cirkónium kövekkel Angel Wings 5217 00
Preciosa
Ezüst nyaklánc cirkónium kövekkel Angel Wings 5217 00
már holnapután Önnél
Antibakteriális tusfürdő 3 az 1 ben  24H (Fresh Body Wash) 450 ml
American Crew
Antibakteriális tusfürdő 3 az 1 ben 24H (Fresh Body Wash) 450 ml
már holnapután Önnél

Család csak egy van

Bár a Vivantis elhagyása nem volt könnyű Martin számára, most sokkal több ideje van a családjára. Nyilvánvaló, hogy ezt mindannyian nagyon élvezik. Hogy kire ütött a kis Rozárka? Nos, szerintünk a szülei tökéletes keveréke. Apuka után egy igazi ragadozó, édesanyja után pedig egy gyengéd lélek. Saját szemünkkel és fülünkkel érzékelhettük, ahogy a rózsaszínruhás hercegnőből, az apja vezényszavára egy pillanat alatt vad tigrissé változott.

Ha már a Rozárka ruhájánál tartunk – azt kérdezik, hogy a két hölgy miben érzi magát legjobban? Martin felesége Petra, egyértelműen a természetes anyagokat szereti: „Szeretem a rikító színeket. Nyáron szinte mindig ruhában és papucsban vagyok“ vallja be Petra. És Rozárka? Ő, mint minden kislány, imádja a rózsaszínt.

 

Princess - EDT
EP Line
Princess - EDT
jelenleg nem elérhető

Hol és miben érzi magát legjobban Martin?

 

A Rozhoň család nagyon élvezi ezt a nyarat. Az idei nyarat az új családtagra várva egy kis házikóban töltik, ahol elbújhatnak a tropikus hőség elől, kikapcsolódhatnak, de az ottlétet legjobban a hároméves Rozárka élvezi. Időközönként mindhárman biciklitúrára indulnak, melynek egyik kedvenc célja a Hospitál Kuks lett. Nemcsak a barokk építmény varázsolta el őket, hanem Braun erény és bűn szobrai, valamint a közeli betlehem is. Tehát a fotózás helyszíne már az elejétől fogva egyértelmű volt. :-) A Rozhoň család tökéletesen választott. Hiába volt egy forró augusztusi hétfő, a természet lágy ölelésében ez nem igazán volt érzékelhető. Ráadásul Martin, Petra és Rozárka abszolút fotogének, úgyhogy minden úgy ment, mint a karikacsapás.

Hogy miben érzi magát legjobban Martin, a fotózás alatt és a mindennapi életben egyaránt? Szinte mindig előnyben részesíti az egyszínű öltözékeket. A kedvenc színe a szürke, a fehér és a kék. Valószínűleg nem sűrűn láthatjuk extravagáns mintázatú, vagy nagy márkalogós ruhadarabokban. Jobban szereti a finomabb árnyalatokat és fontosabb számára a kényelem, a sportos elegancia.

Mit mondhatnánk a legvégén? Annak ellenére, hogy Martin a Vivantis-ban már csak ritkán fordul meg, az értékei, mint az őszinteség, az optimizmus és a lelkesedés a Vivantis-ban továbbra is megmaradtak.

CK One - EDT
Akár -5 %
Calvin Klein
CK One - EDT
már holnapután Önnél
Multifunkciós száraz olaj Huile Prodigieuse (Multi-Purpose Dry Oil)
Bestseller
Nuxe
Multifunkciós száraz olaj Huile Prodigieuse (Multi-Purpose Dry Oil)
már holnapután Önnél

A Fashion story a Rozhoň családdal elnyerte tetszését? Ha igen, akkor osztja meg ismerőseivel.