Néha csak úgy történik. A karácsonyi őrületben nem tudod utolérni magadat és egy hozzád közelálló személyről megfeledkezel... Vagy olyan hosszú ideig azon töprengsz, hogy mi kerüljön a fa alá, hogy a Szentestéig már csak néhány nap marad, és már egy kicsit eleged van az egészből. Ne ess kétségbe, és rendeljen elektronikus ajándékutalványt. Öt percen belül megkapod az e-mailt, kinyomtatod és nincs többé „no stress”.

Az ajándékutalványt azonban nem feltétlenül végszükség esetén választhatod. Ajándékozd szeretteidnek a szabad döntés jogát, hogy választhassák azt, amire igazán vágynak. :-)

 

Egy kissé őrültnek tartod magad? Na akkor van egy tökéletes ötletünk! Szerezz be több, különböző méretű dobozt és rakd egymásba őket az orosz „Matrioska” példájára. A legutolsó dobozban azonban nem kell feltétlenül az ajándékutalványnak lennie. Helyezz bele egy térképet, vagy koordinátákat esetleg a harci játék első feladatának leírását is elhelyezheted benne, mindegyik segít a kincs megtalálásában. Az ilyen ajándékozás nem csak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is örömet szerez. Mi lenne, ha elrejtenéd a postaládában? Olyan lesz, mintha Jézus postán küldte volna az ajándékot.

Használd karácsonyfadíszként

 

A kinyomtatott utalványt hajtogasd össze egy origami formába, és akaszd fel a karácsonyfára a többi dísz közé. Csak annyit kell mondanod, hogy az egyik ajándék a fán van elrejtve és amíg arra vártok, hogy elkezdődjék a klasszikus karácsonyi mese a tévében a szórakozás is meg van oldva.

 

Hajtogassatok és játszatok. Ha nem vagy éppen mestere az origami művészetének, akkor sincs gond. Az utalványból vágj ki egy háromszöget, hajtsd össze úgy, mint egy harmonikát, és egy klasszikus szaloncukor-akasztó segítségével helyezd fel a faágra. Ha még kidíszítenéd egy fénylő celofán csillaggal, akkor minden tökéletes lesz.

 

Ha nem szeretnéd, hogy már a legelején egyértelmű legyen, hogy egy ajándékutalványról van szó, akkor tedd egy másik praktikus ajándék mellé. Mi lenne, ha egy karácsonyi motívumú zokniban rejtenéd el? A praktikus ajándék hirtelen sokkal nagyobb jelentőséget kap.

 

Mi szólsz az üvegben elhelyezett üzenetnek? Ehhez csak egy egyszerű üveg palackra van szükséged. Tekerd össze az ajándékutalványt, helyezd a palackba és zárd le egy parafa dugóval, ha van kedved hozzá, akkor kissé „felturbózhatod”. A palackot töltsd meg homokkal esetleg adj hozzá néhány tengeri kagylót is, és írja hozzá egy üzenetet, hogy ez hozzájárulás a nyári tengerparti nyaraláshoz szükséges kiegészítők vásárlásához.

Mi a teendő, ha csak fekete-fehér nyomtatód van

 

Ne ess kétségbe! A fekete-fehérben kinyomtatott színes utalvány nem igazán reprezentatív megjelenésű, de a nyomtatás testre szabásával a kinyomtatott utalványt kreatívan kiszínezheted. Színezd ki te magad, vagy tegyél az ajándékutalvány mellé színesceruzákat, hogy a megajándékozott megtapasztalhassa a kreatív énjének előbukkanását.

Mi a teendő, ha nincs nyomtatód

 

Nincs nyomtatód? Kérd, hogy az elektronikus ajándékutalványt e-mailben küldjük el, ezt továbbítsd a címzettnek, és a fa alá készíts neki egy puzzle-t vagy egy keresztrejtvényt. A keresztrejtvény megfejtéséből kiderül, hogy nézzen be a postafiókjába, mert ott meglepetés várja. Amíg ő a megfejtésen töri a fejét, azalatt te titokban elküldöd az e-mailt.

 

Az ajándékutalványt ajándékozása nem kell, hogy „az utolsó percben beszerzett” ajándékként szerepeljen. Azzal, ahogy ajándékozod személyes ajándékká varázsolhatod. És ezzel megmenekülsz az elfelejtett ajándék miatti megrovástól is.

 

Inspirációval teli varázslatos karácsonyi ünnepeket <3