Az idei év uralkodó színei

 

 

A Pantone intézet szakemberei minden évben megnevezik a következő év trendszínét. A választás nemcsak a textil- vagy dizájn divat trendeket tükrözi, hanem a társadalom hangulatára és igényeire is reagál, valamint megmutatja a jövő irányát. De vajon idén melyek ezek a színek?

 

A remény és az optimizmus színe

 

A 2019 év uralkodó színe nem más, mint a PANTONE 16-1546-os kóddal jelölt Living Coral fantázianéven futó árnyalat. Miért pont ez a szín lett a kiválasztott? A szakemberek indoklása szerint a felgyorsult világunkban, ahol mindent behálóz a technika, a virtuális valóság, minden eddiginél nagyobb szükség van a melegségre, az örömre, az optimizmusra, a reményre és a meghittségre.
A divat szempontjából ez egy kiváló választás. A vöröshajú hölgyek kivételével a korall szín illik szinte mindenkinek.

Ha a szőkék és a világosabb típusok viselik a törékeny, éteri tündér benyomását keltik. A barnahajú hölgyeknél kihangsúlyozza a személyiségük romantikus jellegét, a fekete hajúakkal pedig kifejezetten csodát tesz. Egy sötétebb, már már egzotikus megjelenés a korallszínnel kombinálva, olyan érzést kelt, mintha egy karibi nyaraláson lennél.

Mit lehet vele kezdeni?

 

Csak rajtad múlik, hogy mennyire hagyod magad befolyásolni a divat trendjeivel. Talán lecseréled a ruhatárad alapdarabjait, vagy csak minimálisan változtatsz rajta és 2-3 ruhaneműt vásárolsz, melyeket a kedvenc klasszikusokkal kombinálva élvezet a szezont uralkodó árnyalatát. Érthető, hogy az év uralkodó színe nem mindig illik hozzád. De ez ne okozzon neked fejfájást. A divat diktátum egy dolog, de a lényeg mégis azon van, hogy jól érezd magad abban a ruhadarabban, amit éppen viselsz.

További trendi színek

 

Az idei évben nemcsak a korall szín a meghatározó. Az uralkodó szín mellett a Pantone további 12 színt választ ki az év minden egyes évszakához, valamint 4 időtlen fő-árnyalatot, amelyek egész évben „menők” lesznek.

Hosszú idő után újra trendinek számítanak az olyan sötét színek, mint az olajbogyó vagy a kobalt kék. Ezeket az égkék és a teve barna árnyalatokkal fogják kombinálják. További kombinációk, amelyekkel már most találkozhatsz, a vajszín, sötétzöld, a kék, a púderkék, az egyiptomi kék és a csokoládébarna.

Újra hódítanak a természetes árnyalatok

 

Vajon mi tért vissza idén a hetvenes évekből? Idén a természetes színeket is élvezheted, különösen a telített árnyalatokat. A különféle zöld árnyalatokhoz csatlakozik a kerámia agyag színe, a sötétkék erdei árnyékok, az éjszakai égbolt színei, a zafír stb.

 

A 2019 év uralkodó színei inspirálta:

Szempillaspirál a hosszú és telt szempillákért (Lash Sensational Mascara) 9,5 ml
Előnyös
Maybelline
Szempillaspirál a hosszú és telt szempillákért (Lash Sensational Mascara) 9,5 ml
2024.04.18.-ig Önnél