A szép és hibátlan arcbőr utáni vágy szinte minden nő (és gyakran a férfiak) álma. De akarjuk-e vagy sem, előbb-utóbb az arcunkon megjelennek a ráncok.

 

 

 

Ahogy öregedünk bőrünk struktúrájában változások mennek végbe. A rugalmasságért és feszességért felelős anyagok mennyisége csökken, megjelennek az első ráncok, melyek fokozatosan elmélyülnek. Az öregedés természetes folyamatához tartozik a kollagén, az elasztin és a hialuronsav, azaz a bőr simaságát és feszeségét biztosító anyagok csökkenése is.

A bőr rétegeiben zajló folyamatokat a genetika és a külső tényezők is befolyásolják. A túlzott napsugárzás, a helytelen vagy nem kellő mértékű fényvédelemmel, a dohányzás vagy a dehidratáció is mély nyomot hagynak az arcbőrön.

 

 

 

A ráncok több csoportba oszthatók. A legismertebbek a mimikai ráncok, amelyek valamilyen érzelem nyomán jelennek meg, emlékeztetnek minket az örömteli és gyötrelmes pillanatokra. Nem állandóan láthatók, csak akkor, amikor épp az a bizonyos arckifejezés jelenik meg arcunkon. például nevetünk vagy ráncoljuk a homlokunkat. A homlokunkon kialakult ráncok elmélyülését megállíthatjuk, ha kevesebbet ráncoljuk a homlokunkat, kerüljük a stresszt és megfelelő fényvédő készítményeket alkalmazunk.

 

A dehidratáció (kiszáradás) amelyet a folyadékbevitel hiánya, valamint a nem megfelelő külső ápolás következtében alakul ki, szó szerint mágnesként működik és egyre több nemkívánatos ránc alakul ki a bőrünkön.

 

Van, aki a nagyanyja jótanácsait próbálja ki, van, aki étrend-kiegészítőt szed, vagy arctornát alkalmaz, mások pedig korunk vívmányait hasznosítják. A plasztikai sebészet, valamint a kozmetikai ipar is teljesítheti a feszes bőr iránti vágyakat, így mindenki kiválaszthatja a ráncok eltávolításának számára legmegfelelőbb módját.

 

 

 

A mondás szerint, amit fiatal korodban megtanulsz… Szokjon hozzá a rendszeres bőrápoláshoz, ezt a bőre néhány év múlva megköszöni Önnek. A húszas éveinkben elegendő a minimális kozmetikai termékek használata, a hidratáló krém használata azonban elengedhetetlen, alapkövetelmény. 

 

Nem kell megijedni, még semmi sincs veszve. Ne feledkezzünk meg a hidratáló krém rendszeres használatáról. De itt az idő, hogy beszerezzük a Q10 koenzimmel, hialuronsavval vagy C-vitaminnal dúsított segítőtársakat is. Ne felejtsük el a rendszeres peeling-hámlasztás alkalmazását sem.Jutalomként pedig egy, a bőrtípusunknak megfelelő tápláló arcmaszkkal kényeztessük bőrünket. 

 

 

És elérkezett. Az arc körvonalai már nem lesznek olyan határozottak, a bőr elveszíti térfogatát és az arcizmok elgyengülnek. Egészítse ki kozmetikai termékeit egy szérummal, amely a hidratáló krémmel kombinálva megfelelő ápolást biztosít az arcbőrnek. Ezúttal azonban azok közül a krémek közül válasszunk, amelyek erősítik az arcbőrt. A rendszeres hámlasztás és regeneráló arcmaszk használata elengedhetetlen ebben a korban. Az arcmasszázsok is segítséget nyújthatnak. Valódi relaxációt és kényeztetést a szépségszalonban fog tapasztalni, de a rutin arcápolást egy kis arcmasszázsal saját magunk is kiegészíthetjük.

 

 

Elérkezett az intenzív arcápolás időszaka. A menopauza nehéz időszaka az öregedési folyamat felgyorsulását is jelenti, és ennek a bőrön is megmutatkoznak a jelei. A ráncok mennyisége megtöbbszöröződig, a ráncok elmélyülnek, a bőr rugalmassága rohamosan csökken, a bőr felülete elvékonyodik és sérülékennyé válik. Ápolja rendszeresen arcbőrét, egy kis odafigyeléssel a bőrápolás pillanatai akár kellemes, pihentető rituálévá is alakulhatnak.

A ráncelleni küzdelemre vonatkozó praktikus tanácsaink elnyerték tetszését? Ossza meg barátaival is.