Hodinářský slovník

Óra alapanyagok

Az óra egyik legfontosabb tulajdonsága? Egyértelműen az alapanyaga.Ez nemcsak a tartósságát, hanem az árat is befolyásolja. Legyen szó a tok, vagy a szíj alapanyagáról , gondos választással megmutatod személyiséged és stílusod.Milyen lesz megfelelő számodra? Meríts ihletet.

Materiál

Alumínium: Kémiailag nagyon strapabíró anyag, különösen kis súlyával tűnik ki.

Fa: Természetes és fenntartható anyag. Az utóbbi időben az óra nagyon népszerű változata könnyedsége, kivitelezése és általános megjelenése miatt. A legnépszerűbb fafajták az akác, kőris, bükk vagy nyír.

Karbon: Más szóval, szén, nagyon könnyű, erős és nem gyúlékony anyag, amelyet leginkább sport- és katonai órák gyártásához használnak.

Kerámia: Nagyon vonzó és kemény anyag, ez az úgynevezett HighTech anyag.

Sárgaréz: Vonzó megjelenésű réz és cink ötvözete.

Acél: Nemesacél (stainless steel).Minőségi, nem korrodáló fém, melynek hátránya a nagyobb súly.

Műanyag: Könnyű, törékeny, anti-allergén anyag. Sportolásra alkalmas.

Aranyozott acél: Aranyozott acél 5-10 μm (mikron) arany-réteggel.

Titán: Kiváló minőségű könnyű és kemény fém, amely különösen alkalmas allergiások számára.

Szíj alapanyagok

Milánói szíj: ez egy fém szíj, amely különleges változékonyságban, pl. a fém szíj hosszát saját maga állíthatja be otthon (nincs szükség rövidítésre). Ez az óraszíj ideális ajándék (ha nem ismered annak a személynek a kezének kerületét, akinek az órát vásárolod).

Acél: Ellenáll a hosszú távú víz és izzadság hatásának. Hátránya a nagyobb súlya lehet. Ha a titánt választja, a tulajdonságok változatlanok maradnak, a súly csökken, és allergiások számára is alkalmas lesz.

Valódi bőr: Klasszikus az összes klasszikus között. A szíj legelegánsabb változata. A bőrszíj elsőre makacsnak tűnhet, de idővel alkalmazkodik a csuklójához, és többé nem fogsz tudni róla. A leggyakrabban használt bőrtípusok a sertés-, borjú- vagy kecskebőr, és ha vigyázol a szíjra, hosszú ideig kitart.

Szilikon: Rugalmas és vízlepergető anyag, kellemes a kézen, nem forog. A szilikon szíj ideális választás sportórához. De munkába inkább használj más fajtát.

Műbőr: Műanyag alapból készült. Élettartama ugyan nem olyan magas, de állatbarát.

Szövet: Szövetbe fonott szövetszálak, amely különösen a kis súly és az alacsony karbantartási igény miatt tűnik ki. Óriási előnye a kimeríthetetlen számú kivitelezése.

Všechny hodinky