Hodinářský slovník

Digitális órák

A digitális órák elsősorban a könnyebb és gyorsabb olvashatóságuk miatt népszerűek tulajdonosaik körében, nem csak az időadatok olvasásánál. Ezt a folyékony kristály teszi lehetővé, amelyek a megvilágításnak köszönhetően ábrázolják a dátumot és az időt a kijelzőn. Az óra a legtöbb esetben háttérvilágítással is rendelkezik, ami praktikusságot kölcsönöz nekik.

Az első digitális óra 1972-ben látott napvilágot, és a Hamilton Watch Company márka műhelyéből származó Pulsar jelzéssel. Szinte azonnal slágerré váltak, és az előző évszázad 80-as évek végéig tartottak ki. Szerencsére a divathullámok ismétlődnek, így a ""digitális órák"" az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak a "divatvilágot" szerető fiatalok körében. A divatos színkombináció és a vonzó, néha retró megjelenés tökéletes stílusos kiegészítővé teszik őket.


Ezeknek a daraboknak a legismertebb gyártói például a Casio, Timex, Calypso vagy Seiko cégek.

A futurizmus kedvelőinek vannak a bináris órák. Az időt LED diódák jelzik, ahol minden lámpa a bináris (egy) rendszer meghatározott számjegyét mutatja. Egy kis gyakorlással egyedi tervezési időmutatót kap, amelyet csak Ön fog megérteni.

Digitální
Všechny digitální hodinky