Hodinářský slovník

Órák megvilágítása

Mindannyian ismerjük, hogy napközben már csak egy pillantással a számlapra tudjuk, hogy hány óra van. Ha besötétedik, nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz.
Szerencsére számos megvilágítás létezik, amelyek megkönnyítik az életet.
Mutassuk be őket.

Oslevětlení

After Glow: A háttérvilágítás a gomb kb. 5 másodperces benyomásával világít, majd automatikusan kikapcsol.

Automatikus elektromos háttérvilágítás: Ha az órát az arc felé dönti, a kijelző vagy a számlap megvilágítás funkció aktiválódik az órában.

Elektromos háttérvilágítás: A kijelző vagy a számlap háttérvilágítása elem segítségével. A korona megnyomásával kapcsolható be.

INDIGLO: Csak Timex óráknál található meg. Ez a kijelző vagy a számlap teljes háttérvilágítása, a korona megnyomását követően. Ennek oka a számlap mögötti üvegben vagy műanyagban lévő vékony foszforréteg, amelybe az elem segítségével elektromos energia impulzust küld.

Lumineszcens réteg: A fluoreszkáló felület lehetővé teszi a világítás utáni idő közel 6 órás megfigyelését, még rossz látási viszonyok között vagy teljes sötétségben is. Ezt a réteg többnyire a mutatókon és indexeken található meg.

LED háttérvilágítás: A számlap vagy a kijelző megvilágítására LED dióda szolgál. Ez a fajta háttérvilágítást leggyakrabban digitális óráknál található.

Všechny hodinky