Hodinářský slovník

Smartwatch

Smarwatch

Vagyis „okos“ óra. Megfelelnek a legújabb trendeknek az órák világában. Bluetooth technológia segítségével kapcsolódnak a telefonhoz és egy adott alkalmazásban (a telefonban) megtalálhatja a megtett lépések, elégetett kalóriák , pulzusszám, edzésfunkciók stb adatait.... Magán az órán is sok információt megtalálhatsz, de a legtöbb esetben az alkalmazás részletesebb. A szolgáltatott adatok mennyisége az óra típusától és a bemutatott funkcióktól függ. A legismertebb márkák az Apple, a Samsung, Garmin, Wotchi, Huawei vagy a Xiaomi.

Az okosóra kategóriához kapcsolódik a hibrid órák kategóriája is (néha "connected wath" vagy "mechanikus okosóra" név alatt is szerepel) – ez olyan órákat jelent, amelyek analóg mutatós órák, de csatlakoztathatóak a telefonhoz, illetve a telefon alkalmazásához. olyan információkat találhat meg, mint a megtett lépések száma, elégetett kalóriák stb. A hibrid órákat a Kronaby, Festina vagy a Lotus márkák kínálják. 

 

 

Hogy ne legyen mindez kevés, a piacon megjelentek a "Smart ékszerek" is . Ezen okos darabok zászlóshajója a Bellabeat márka. Elegáns ékszerbe épített aktivitásfigyelő, melyet karkötőként, nyakláncként vagy csatként is viselhetsz. A medál figyeli a lépéseket, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, az alvás minőségét, a stressz szintjét és sok más tevékenységet. Az elem energiatartaléka hihetetlen 6 hónap, és az alkalmazása pedig iOS és Android rendszerrel kompatibilis.

Všechny chytré hodinky
Všechny chytré šperky