Hodinářský slovník

Óra üveg

Az óráinak élettartama egyenesen arányos az üveg minőségével, ezért érdemes tudni, hogy milyen típusok léteznek és mi az erősségük.Ezért vagyunk itt, hogy segítsünk.

Antireflex üveg: Fényvisszaverő felülettel ellátott üveg. A számlap nagyon könnyen leolvasható még közvetlen sugárzás esetén is.

Gorilla Glass: Corning Inc. cégtől származó edzett üveg , amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon a különféle káros hatásoknak, különösen az ütéseknek és a karcolásoknak. A kémiai keményítésnek köszönhetően, hogy az üveget a már elkészített méretben 400 °C-nál magasabb hőmérsékletű olvadt sóba merítik, és olyan tulajdonságokat kap, mint például rendkívüli ellenállás vagy kristálytiszta átlátszóság.

Hardlex: Edzett ásványi üveg karcmentes felülettel (a ®Seiko Corporaction szabadalma).

Ásványi üveg: Üveg kvarc keverékkel. A keménysége nagyobb, mint az akril (műanyag) üvegnek.

Műanyag üveg: Főként gyermekóráknál használják. Ha finom karcolások jelennek meg az üvegen, elegendő fogkrém és fogkefe. Egy pillanatnyi polírozás, majd öblítés után az üveg úgy fog kinézni, mintha új lenne.

Zafír üveg: A zafír üveg szintetikus zafír, azaz a korund átlátszó változata. Ez az óráknál használt legkeményebb üvegfajta. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehetne megkarcolni. Csak egy ugyanolyan kemény vagy keményebb anyag lenne erre képes, vagyis gyémánt.

Domborított üveg: Az üveg lencse alakú, domború, ami bebiztosítja a számlap jobb olvashatóságát.

Skla
Všechny hodinky