Hodinářský slovník

Vízállóság

Mi a különbség a vízállóság és a vízzel szembeni ellenállóság között ? Tökéletes kérdés.És itt a magyarázat.A vízzel szembeni ellenállóság (water-resistant) csak rövidebb ideig bírja ki a víz hatásait, vagy a páratartalmat, amíg a vízállóság meghatározza merülés lehetőségeit.Milyen mélységbe? Azt megtudja a táblázatunkban.

Vodotěsnost

A "water resistant" jelzés olyan óráknál jelenik meg, amelyek nem léphetnek kapcsolatba vízzel. A víz maximális hatása csak páratartalmat jelent. Ezt a jelölést a méterben megadott mélységgel vagy a légnyomás (atm) jelöléssel együtt a tartósabb óráknál használják. A vízzáróságot általában három különböző mértékegységben adják meg, nevezetesen méterben (m), bárban (bar) vagy atmoszférában (atm). Mindhárom egység közös mennyisége a vízoszlop nyomása. A jobb megértés érdekében 1 méter vízoszlop 0,1 bar vagy 0,1 atmoszféra nyomásnak felel meg.

Az óra minden vízállósági vizsgálata laboratóriumi körülmények között történik, ezért a kapott adatokat kis tartalékkal kell venni. A mélység, amelybe az óra merülhet valójában kisebb.Az órára olyan külső hatások hatnak, mint az áramló víz, a hőmérséklet változása vagy a legrosszabb esetben az ütés által okozott mechanikai sérülés. Ha tengerbe merül, akkor az agresszív sós víz és vegyszerek veszélyeztetik.

Všechny hodinky