Adatvédelmi alapelvek a Vivantis.hu

A Vivantis.hu weboldalt igyekszünk az Ön igényeihez igazítani. A weboldalon való tevékenysége alapján személyre szabjuk tartalmát és megmutatjuk a releváns termékeket. Az "Értem" gombra kattintva, vagy a sávon kívüli helyre kattintva egyetért a cookie használatával és a weboldalon folytatott tevékenység adatai felhasználásával a célzott hirdetések megjelenítéséhez a közösségi hálózatokon és más webhelyek hirdetési hálózatain. Bármikor kikapcsolhatja a személyre szabást és a célzott hirdetéseket, illetve szerkesztheti a beállításokat az Adatvédelmi beállítások részben.

Áruvisszaküldés 2 hónap
Ügyfélszolgálat  [email protected] | +36 155 073 50
Menu

Üzleti öltözködés - formális vagy informális?

Hogyan választjuk ki a megfelelő öltözéket, hogy öltözzünk a munkahelyen? Valakinél ez a kérdés fel sem merül, viszont mások reggelente tanácstalanul állnak a nyitott ruhásszekrény előtt. Van néhány tippünk, amely megkönnyíti a reggeli döntéshozatalt. A munkahelyi ruhatár kialakításának első lépéseként érdemes felmérni az irodai viszonyokat, a munkahelyi környezetet és a vállalati kultúrát. Ha a megszabott öltözködési előírásként a formális dress code van érvényben, akkor érdemes a jól bevált, hagyományos értékrendet tükröző, elegáns, alapszínű ruhadarabokhoz nyúlni. Azt pedig, hogy ezeket miként lehet kombinálni és néha egy kicsit lazábbra venni, azt most megmutatjuk.

Ebben a tekintetben a nőknek nagyobb előnyük van (ami néha talán inkább hátrány :-)). A nadrágok, szoknyák, vagy ruhák közül is választhatnak. Szoknyák és nadrágok könnyen kombinálhatók egy egyszerű fehér, vagy krémszínű inggel/blúzzal, amely a női üzleties megjelenés egyik alapdarabja. Az egyszerű szabásához tökéletesen illik a kék színű gyöngy nyaklánc. A gyöngyök a luxus szimbolizálják, és akár a modern kék, vagy a klasszikus fehér nyakéket választja, tökéletesen kiegészítik az üzleties megjelenést.

Stílusosan minden tárgyaláson


Vasalt ing, a nadrág megfelelő hosszúsága, minőségi pulóver, ez mind nagyon fontos részlet. Ha egy megbeszélésre megy, válasszon egy szolidabb öltözéket, hogy megjelenése ne vonja el a figyelmet a lényegről. Válasszon inkább visszafogott színeket és játsszon a kiegészítőkkel. Karóra a férfi business megjelenés alapvető és elengedhetetlen darabja, első látásra sok mindent elárul viselőjéről, ezért nemcsak kellő odafigyeléssel, hanem megfelelő büdzsével kell kiválasztani. A Lagen bőrtáska pedig már csak hab a tortán.

 

Ne féljen a merész mintáktól


Ez az összeállítás elsősorban a divat trendeket követő, merész mintákat is kedvelő hölgyek tetszését nyeri el. A gránitba vésett szabályok ideje már lejárt. Napjainkban az üzleti megjelenés stílusos is lehet.

Ebben a ruhában a kedvező szabást és a kellemes alapanyagot fogja megszeretni. Aggódik, hogy egész nap nem bírja majd ki a magassarkú cipőben? Erre van egy egyszerű megoldás. A ruhához viseljen kényelmes fekete, vagy krémszínű balerina cipőt. Megjelenését dobja fel minimalista stílusú kiegészítőkkel, ne feledje mindig a minőségre, nem pedig a mennyiségre ügyeljen. Ez a szabály kézitáskára, karórára és ékszerekre is érvényes. A megfelelő kézitáska kiválasztása, amely nemcsak stílusos, hanem a laptop és a nélkülözhetetlen apróságok is kényelmesen elférnek benne, gyakran fejtörést okoz. Nálunk számos, különböző méretű és színű üzleti kézitáska található.

Egész nap tartó tökéletes smink


Hölgyeim, válasszanak diszkrétebb sminket, egy könnyű alapozót és egy hosszan tartó ajakrúzst, amely ellenáll a kedvenc kávéjának is. A természetes megjelenésű szemöldök, a nude szemfesték és a vékony fekete szemceruza optikailag sűrűbbé varázsolja a szempillát – ez a megfelelő smink a megbeszélésre az igazgatóval, illetve az üzleti partnerekkel. Ügyeljen arra, hogy kiváló minőségű alapozót válasszon, amely egész napon át tartó, tökéletes megjelenést kölcsönöz.

A férfias lezser stílus


Néhány férfi kényelmetlenül érzi magát, ha egész nap nyakkendőt kell viselnie. Ha ezt az adott munkanap, illetve a munkahelyi dress code az irodában nem követeli meg, akkor nincs is erre szükség. Ha az egész napot az irodában töltik, akkor öltözékük lehet egy kicsit stílusosabb. Kényelmes chino nadrág, trendi hosszúságban, amelyek szabadon hagyja a bokákat, fehér ing és egy barna pulóver. Még a férfiak számára is léteznek rafinált praktikák, melyeknek köszönhetően kikandikáló zokni nélkül viselhetik a félcipőt, ami ehhez az öltözékhez nem lenne megfelelő.

Már tudja, hogy válassza ki a megfelelő üzleties megjelenést? Ha inspirációra lelt, akkor ossza meg másokkal is.